29 Ocak 2020 Çarşamba

Amy'nin Hazineleri [Beklediğimden Çok Daha Güzel Olan Gölgelerde Kalmış Animeler]

Tadaimaaaa!

Bu yazıda sizlere pek kimsenin bilmediği, afişine bakınca ya da konusunu okuyunca ilginizi çekmeme ihtimali olan ama aslında çok daha başarılı olan birkaç seriden bahsedeceğim. Açtım Pandoranın kutusunu dhkhgk

                                                                                       Resim: Skip Beat mangasından
                                                                                                      Kyoko'nun sandığı :D


Hadi başlayalım!
Ike wa yoooooo!


1) Trinity Blood



Tür: Vampir, Aksiyon, Doğaüstü
Yapım Yılı: 2005
Şirketi: Gonzo


Şöyle söyleyeyim, en sevdiğim vampir animesidir. Konusundan bahsettikten sonra iki tane çarpıcı noktasından bahsedeceğim.

Uzak bir gelecekte vampirler ortaya çıkar ve insanlardan beslendikleri için iki ırk arasında amansız bir savaş gelişir. Abel Nightroad, vampirlere karşı insanlığı koruyan Vatikan'a bağlı özel bir timde çalışmaktadır. Timin hemen hemen tüm üyelerinin ayrı bir özelliği vardır. Kendisi vampirlerle beslenen özel bir vampir türüdür. Diğer baş karakter olan Esther Blanchett ile yolları kesiştikten sonra hikaye ikisinin birlikte ve ayrı serüvenlerini anlatır. Esther bu mücadelede insanlık için özel bir rehberdir.

Bir kere şunu söyleyeyim: Güçlü ana karakter isteyen kişiler için Abel ideal bir karakter. Onun dışında Nakai Kazuya, Suwabe Junichi gibi seslendirme sanatçılarını da içeren güçlü bir seiyuu kadrosu var.



Çarpıcı noktalarından birisi şu: Vampirler uzaylı olarak betimlenmiş. Bu çok ilginç bir tema. Aslında dünyada yoklardı işgal ettiler, mantığı çok hoşuma gitmişti. Vampirleri avlayan vampirlerin olması da yine sıra dışı bir şey.

Bu seride en çarpıcı nokta ise şu: Katolik kilisesi insanlığın merkezi olarak resmedilirken Ortodoks kilisesi ise vampirlerin yerleşkesi olarak betimlenmiş. Dolayısı ile seride gelecekte geçen bir İstanbul görüyorsunuz. Animeye yeni başladığım dönemde izlediğim için içinde ülkemize ait bir şey gördüğüm ilk animedir. Dolayısı ile gençler, Japonların teorisine göre uzaylılar ilk İstanbul'a gelecek diyebiliriz hfgfkjhfjd Valla ben de uzaylı olsam ilk fethedeceğim yerlerden birisi İstanbul olurdu :D 



Son olarak opening ve endingleri müthiş bir seridir. Buraya endingi bırakayım. Openingi zaten bloğuma girdiğinizde music player ı kullanıyorsanız dinliyorsunuzdur.




2) Mononoke



Tür: Gizem, tarihi, korku, psikolojik
Yapıl Yılı: 2007
Şirketi: Toei Animation


Bir kere bu animeyi herkese önermem onu belirteyim. Sizi sevmem ve anime tarzınıza güvenmem lazım. Herkesin izleyebileceği bir seri değildir. Konusundan bahsedip yorumlarıma geçeyim.

Gizemli bir eczacının seyahatini ve bu seyahat sırasında karşılaştığı ruhani varlıklarla yani mononokelerle olan mücadelesini anlatır. Mononokeyi yok edebilmesi için onun formunu, ortaya çıkış hakikatini ve gerekçesini öğrenmek zorundadır. Mononoke serisi aslında Ayakashi Jappenese Clasic Harror serisinin son hikayesinin devamıdır. Genelde Mononoke'den önce onu izlemeniz önerilse de izlemeseniz de olur yani çok şart değil.



Bu anime benim için neden bu kadar önemli?
1) Çizimleri çok renkli ve bir o kadar da çok edebidir. Arka planı aşırı kalabalık çizilmiştir ama anlamsız bir tane bile motif göremezsiniz. Her bölümde birkaç kez player ı durdurup arka plan motiflerini incelemişliğim vardır.
2) Japon mistizmi ve mitolojisini içeren animeler içinde en sıra dışı olanıdır.
3) Şimdiye kadar izlediğim animeler içinde soundtrack olarak en kaliteli bulduğum animedir. Ost, op ve ed sini geçtim seride hikaye işlenirken olan ses efektleri bile acayip sıra dışıdır.




Velhasıl velkelam, ilginç edebi bir şey izlemek istiyorsanız biçilmiş kaftandır. Buraya favori ost mi bırakıp diğer animeye geçeyim:




3) Dead Leaves



Tür: Bilim kurgu, aksiyon, psikolojik
Yapım yılı: 2004
Şirketi: Production I. G.


Çizimleri garip bir movieden bahsedeceğim şimdi de. 53 dk süren konusu kurgusu ve çizimleri epey ilginç bir seridir. Pandy ve Retro yiyecek bulabilmek için ortalığı karıştırdıktan sonra tutuklanıp parçalanmış Ay yüzeyindeki Dead Leaves adlı hapishaneye gönderilirler. İkisi de geçmişlerini hatırlamamaktadır. Geçmişlerine giden yol ve Dead Leaves ile olan bağlantılarını çok ilginç bir şekilde ele alan pat diye izleyeceğiniz bir movie. 



Afişi kesinlikle ilgi çekici bir şey değil şahsi fikrime göre. Konusunu okuyup izlemek istemiştim. İyi ki de izlemişim. Kısa ve farklı bir şey izlemek isteyenlere öneririm. 



4) Tiger & Bunny



Tür: Aksiyon, Doüaüstü, Bilim kurgu
Yapım yılı: 2011
Şirketi: Sunrise


Bu anime ülkemizde neden popüler değil, hiç anlam veremediğim bir şey. Aslında afişe ve konuya bakarsak insanlar mecha sandığı için uzak duruyor olabilir. Başka bir şeyse etrafta ana karakterlerin çok yaoi doujinshisi döndüğü için insanlar yaoi sanıyor olabilir ama alakası yok :D Valla ne diyeyim serinin adı bile yaoi adı gibi :D 

Konusu kısaca şöyle: Uzak bir gelecekte Next dedikleri doğaüstü güçleri olan nesil mevcut olup bu durum dolayısı ile kahramanlık mesleğini getirmiştir. Bu dünya sıradan bir kahramanlar dünyası değildir. Kahramanların yaptıkları görevler kahramanlar için olan bir televizyon programında naklen kaydedilmektedir ve görevdeki başarısına ve popülerliklerine göre ücret almaktadırlar.



Kotetsu K. Kaburaki Vahşi Kaplan lakabı ile bilinen orta yaşlı, eski kafalı bir kahramandır. Sponsoru tarafından kendisi ile benzer doğaüstü güçlere sahip olan Tavşan lakaplı Barnaby ile ortak olmaya zorlanınca ikilinin maceraları başlar. Güçleri her ne kadar benzese de  kişilikleri bir o kadar zıt ikilinin arkadaşlığı sizi çok eğlendirecektir. Yan karakter kadrosu da oldukça renkli olan bu seri bizim ülkemizde neden hak ettiği değeri göremedi anlamıyorum. Yapım yılı 2011 olmasına rağmen 2017 de geniş çaplı bir ankette Japonya'da en çok sevilen baş karakter seçilen Kotetsu, umarım ülkemizde de hak ettiği değeri bulur. Sonrasında ikinci sezon onay aldı ama haber yok hala.
Üstelik bir tane de hiç çevrilmemiş bir moviesi var. 




5) xxxHolic



Tür: Gizem, doğaüstü
Yapım yılı: İlk sezon 2006
Şirketi: Production I.G


Kimihiro Watanuki ruhları ve doğaüstü yaratıkları görebilen bir gençtir. Bu ruhlar tarafından da sürekli rahatsız edilir. Bir gün iki apartmanın arasında kurulmuş geleneksel bir eve yolu düşer. Burası bir boyut cadısı olan Yuuko'nun evidir ve belli bir ücret karşılığında insanların dileğini yerine getirir. Watanuki'nin dileği ruhların ona musallat olmamasıdır ve Yuuuko'ya aşçılık yapması karşılığında bu dileği gerçekleşecektir.


Serinin yanlış hatırlamıyorsam 2 sezon serisi ve iki ayrı özel yan hikayesi ve bir tane de moviesi mevcut. Ayrıca Tsubasa Cronicle animesi ile bağlantılıdır. Özel bölümlerinden birisinde Watanuki'yi ve Doumeki'yi yetişkin görmek bile beni ne kadar mutlu etmişti keh keh keh

Hepimiz en az bir tane Mushishi, Natsume gibi Japon mitolojisi içeren seri izlemişizdir. Ancak izlediğim seriler içinde en mistik olanı kesinlikle bu seridir. Animeyi izlerken geleneksel Japon tarzı bir evin verandasında bahçedeki sakura ağaçları çiçeklerini dökerken hoş dolunaylı bir gecede sake yudumlamak istiyorsunuz :D 



Çizim tarzı biraz garipsenebilir. Biraz sivri yüz çizimleri ve ince uzun bacaklar görmeye alışmanız lazım. Ancak tasvir edilen yokailer, Japon batık inançları, Japon ananeleri, festivallerine ilginç mistik bir yolculuk için ideal bir seridir.



Seride en güzel şeylerden birisi de kesinlikle Yuuko'nun saç tasarımı ve kıyafetleridir. Müthiş bir geleneksel kadın figürüdür Yuuko. Kendisini severiz.




6) Amatsuki



Tür: Aksiyon, tarihi, doğaüstü
Yapım yılı: 2008
Şirketi: Studio Dean


Tokidoki Rikugou tarihle arası iyi olmayan bir lise öğrencisidir. Okul tarafından zorla gönderildiği müzede sanal gerçeklik uygulamasının içinde kaybolan arkadaşını ararken gizemli bir yaratık tarafından saldırıya uğrayıp bir gözünü kaybeder ve bir kız tarafından kurtarılır. Ancak artık gerçek Bakumatsu dönemi Japonyası'ndadır. 



Konusu bakımından ilk okuyunca klasik görünse de işleyiş şekli ile oldukça sürükleyici bir animedir. Tek sıkıntısı kısa sürmesi ki konusuna göre şöyle bir 24 bölüm olacak bir animeydi bence. Mangası muhtemelen daha kapsamlıdır diye düşünüyorum. Finali de o sebepten çok tatmin etmeyebilir. Ancak benim oldukça hoşuma giden bir seri idi. Openingini de ayrıca severim. Kuchiha gibi özel bir kadın karaktere (ki Romi Park seslendiriyor) Bonten gibi bir bad boya sahip seriyi öneririm.





7) Aoharu x Kikanjuu



Tür: Aksiyon, komedi, spor
Yapım yılı: 2015
Şirketi: Brain's Base


Bu animeyi izleyip de beğenmeyeni görmedim. Ama çok izleyen de görmedim :D Konusundan hemen bahsedeyim: Tachibana Hotaru bir hostun arkadaşının parasını aldığı konusundaki hikayeyi yanlış anlayıp o host ile hesaplaşmaya gider. O hostun ise komşusu Masamune Matsuoka olduğunu fark eder. Masamune hesaplaşmayı hayatta kalma oyunu olarak adlandırdığı oyuncak tabancalarla yapmayı teklif eder. Hotaru karşılaşmayı kaybeder. Masamune'nin sadece erkeklerden oluşan bir oyun ekibi vardır ve kaybetmesinin karşılığında bizim Hotaru'nun kendisine sürekli Tachinaba demesinden, kısa saçlarından ve hızlı reflekslerinden ötürü onu erkek sanarak grubuna almaya zorlar. 



Bu serideki rakip gruptaki sadist pediatristi bana verin başka bir şey istemiyorum :D Şaka bir yana romantizmi az komedisi bol, erkek karakteri çok eğlenceli bir seri izlemek istiyorsanız tam size göre. Böyle Yamato Nadeshiko Shichi Henge, Ouran High School Host Club alternatifi hoş bir seridir.

Manga çizimlerini de ayriyeten beğenirim. Hala devam ediyor olması üzücü.





8) Mnemosyne: Mnemosyne no Musume-tachi



Tür: Adult, gizem, aksiyon, doğaüstü
Yapım yılı: 2008
Şirketi: Xebec


Aslında myanimelist gibi yerlerde tag olarak shoujo ai var ama aslında ana tagı adult. Çünkü yüksek derecede hetero ve homo erotizm barındırıyor. Konusundan bahsettikten sonra neden böyle bir serinin hazinelerimden olduğunu da anlatacağım.



Günümüz dünyasında, Asogui Rin bir dedektiflik bürosu işletmektedir. Basit işlerden yüksek güvenlikli yerlere sızmaya kadar oldukça geniş bir çalışma spektrumu mevcuttur. Ve kendisi bir ölümsüzdür. Başına ne gelirse gelsin vücudu ne kadar zarar görürse görsün yenilenebilmekte ve hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edebilmektedir. Tüm bu zaman boyunca hafızası, bedeni, organları yenilenen oradan oraya sürüklenen kahramanımız, bu ölümsüzlüğün sırrı her biri 40 küsür dakika süren 6 bölümlük animeyi soluksuzca izleyeceksiniz.



Bir kere seriyi kesinlikle 18 yaş altına önermiyorum. Fazlası ile erotizm barındırıyor. Onun dışında konusu oldukça ilginç bir animedir. Özellikle spoiler olur diye bahsedemediğim ölümsüzlüğün sırrı çok ilginç bir konu. Senaryosu, konunun zamanda sıçraması ile oldukça orijinal bir anime. Openingi de endingi de kendisi gibi harddır. 






9) Murder Princess



Tür: Aksiyon, doğaüstü
Yapım yılı: 2007
Şirketi: Bee Train


Aslında konusu çok ilgi çekici bir anime. Kısa sürmesine üzülerek çok beğenmiştim. Forland Krallığının kralı canavarların saldırısına uğrayarak öldürülür. Ağabeyini aramak için saraydan kaçan Prenses Alita Castilia Arago Forland ormanda ödül avcısı Falis ile karşılaşır. Kaza sonucu ikisi de uçurumdan düşerken esrarengiz bir şekilde ruhları yer değiştirir. Alita, Falis'ten kendisine yardım etmesini ister. Başta isteksiz olan Falis bu teklifi kabul edip krallıktaki canavarları defeder. Falis'in asıl bedenindeki Alita da onun hizmetçisi olarak yanında bulunur. Hırçın, tuttuğunu koparan, güçlü ödül avcısı Falis'in ruhuna sahip olan ülkenin prensesi geri geldi! Şimdi onlar düşünsün :D



Bu animeyi anlatırken bir daha izleyesim geldi kjdhshg zaten bebeğim Naikawa Daisuke de var seiyu kadrosu içinde hehehe :D Falis'i de Romi Park seslendiriyor keleeee ben bir daha izleyeyim bunu :D 

Aslında Un-go , Shikebane Hime gibi az bilinen ama konusu kurgusu ortalamanın üzerinde birkaç seri daha sayarım ama 9 anime olmuş yeter herhalde diye düşünüyorum. Farklı şeyler izlemek isteyenlere rehber olur umarım. Şimdiden okuyanların gözlerine sağlık ^^


0 yorum:

Yorum Gönder