18 Ekim 2020 Pazar

Raise wa Tanin ga Ii Tanıtım [Yeni Bölümü İple Çekilen Mangalar Dizisi - 4]

 Eveeettt, yeni bölümü iple çekilen, zevkle okunan mangalar tanıtım dizisinin 4. mangası olan Raise wa Tanin ga Ii ile yeniden sizlerleyiz. Tabii okuyan varsa bu yazı dizilerini :D 




Adı: Raise wa Tanin ga Ii

Basım yılı: 2017 - ?

Tür: Komedi, yakuza, seinen

Yayın Şirketi: Afternoon

Çizer: Konishi Asuka

Myanimelist puanı:7,85

Ödül: Tsugi no Kuru 2018 En İyi Manga Ödülü


Konusu şöyle: Somei Yoshino (16), Osaka üzerinde etkinliğini sürdüren bir mafya ailesinin torunudur ve Tokyo üzerinde etkinliğini sürdüren başka bir mafya ailesinin torunu olan Miyama Kirishima (16) ile nişanlanması üzerine Tokyo'ya taşınır. İki aile liderlerinin torunlarının evlenmesi ile sonuçlanacak olan bir anlaşmaya ne kadar itiraz etse de okul hayatına da burada devam edecektir. Kendisi ile aynı okula gidecek olan nişanlısı Kirishima duyduğunun ve beklediğinin aksine okulda oldukça popüler, zeki ve nazik bir çocuktur.

Buraya kadar sıradan bir shoujo konusu oldu, değil mi? Aldanmayınız efendim! Altını çizerim ki taglarda seinen olduğunu belirttim :D Bundan sonra anlatacağım kısım biraz spoiler içerse de ilginizi çekeceğini düşündüğüm için meseleyi biraz daha derinleştireceğim.





Miyama Kirishima tabii ki gerçek bir yakuza üyesi ve müstakbel patronu olarak oldukça karanlık bir kişiliği vardır. Yoshino'ya, Tokyo'ya taşındığı ilk iki hafta içinde bunu göstermese de sonunda sabrı taşacak ve gerçek kimliğini ona gösterecektir. Ama ne var ki Yoshino her ne kadar yakuza işlerinden uzak tutularak büyütülse de o da bir yakuza üyesidir ve Kirishima'dan geri kalır yanı pek yoktur. 

Seri ilerledikçe henüz açıklanmasa da Yoshino'nun bir sebepten korunmak üzere en azından bir seneliğine Miyama ailesinin yanına gönderildiğini anlıyorsunuz. İşin içinde saf romantizm ya da "büyük aşklar nefretle doğar" klişeleri olmasa da iki karakterin kişilikleri ve birbirlerini etkileşimleri serinin nasıl ilerleyeceğini merak ettiriyor.

Karakter yapılarına değinecek olursam Kirishima bir psikopattır, nokta. :D Bu tarz ayarlanmış evlilik içeren mangalarda ya da webtoonlarda erkek karakterin genelde kişilikleri ile ilgili bir problemi olduğunu görürüz ama Kirishima bu konuda hayal gücünüzü epey zorluyor. Aileye giriş şekli, ailenin kendisinden bekledikleri, çocukluktan beri yaşadığı şeyler kişiliğine oldukça farklı bir renk katmış. Oldukça eğlenceli bir psikopatlığı mevcut. Aşık olmadan ihtiraslı sahiplenme güdüsü biraz korkutsa da temelde okumak eğlenceli bu karakteri :D 




Yoshino ilk bir iki bölümde sizi de aynı Kirishima'yı hayal kırıklığına uğrattığı gibi hayal kırıklığına uğratabilir. Sıradan bir liseli kız olarak görüyorsunuz. Ama sizi asıl şaşırtan bence Kirishima'nın çarpık kişiliğinden çok Yoshino'nun kişiliği. Kirishima'dan zaten bir manyaklık bekliyorsun ama Yoshino o konuda beklentinizi acayip aşıyor. Her şeyden öte bir yakuza torunu olarak oldukça soğukkanlı olması, insanların çığlık çığlığa ya da gözyaşları ile karşılayacağı şeylere verdiği olgun ve beklenmedik tepkiler Yoshino'yu bu tarz seriler içinde bir kraliçe yapıyor :D Burada biraz spoilera girmek istiyorum:

Kirishima'nın Yoshino'nun sıradan bir liseli olması ile dalga geçip Osaka'ya geri dönmesini ve dönmeden önce kendisine yaptığı harcamayı ödemeden gitmemesini bunu da vücudunu satarak yapmasını söylemesi üzerine Yoshino'nun ortadan kaybolup iki hafta sonra böbreğini satmış bir şekilde okulda ortaya çıkıp Kirishima'nın önüne bir poşet para koyması üfff o sahnede Kirishima'nın verdiği tepkiyi veriyorsunuz :D 







Her türlü seri ilginç bir hikayesi olan ilginç yan karakterleri ile de ilginizi çekebilecek eğlenceli bir seri. Mangakanın diğer serisi olan bir dram, romantizm, psikoloji serisi Haru no Noroi'den çok daha farklı ve onun kadar başarılı olan bu hikayesi kesinlikle göz atmanıza değer. Haru no Noroi'den başka bir yazımda bahsedeceğim. Şimdilik hoşçakalın :)



2 yorum:

  1. komiğe benziyor sıkıldıkça okurum artık asdagdafgas

    YanıtlaSil
  2. erkek karakter psikopattır
    dan sonrasını okumadım .listeye alıyorum hemen xd
    çok teşekkürlerrr

    YanıtlaSil