2 Mart 2019 Cumartesi

Emret Hanım Ağam!!!





                                                                     (Resim Tenjou Tenge/ Natsume Maya)

Merhabalar!

      Bu sohbette sizlere bazı serilerde çizgisini hiç bozmamış bir karakter tiplemesinden bahsedeceğim. Bu tipleme şöyle:

Genelde sarışın,
Genelde bir organizasyonu var ve onun başını çekiyor,
Genelde o animedeki gücün ehli,
Genelde sadık ve anaç,
Ve hemen hepsi sağlam karakterli orta yaşlı sağlam kadın karakterler...
Yani HANIMAĞALAR!!!!

İlk okuyunca ne demek istediğimi anlamayabilirsiniz ama listeyi kontrol ettiğinizde ne demek isteyeceğimi anlayacaksınız. Bu karakterler genelde aynı çizgide her izlediğimizde birbirini andıran ama her birinin aynı zamanda farklı özellikleri ile bizi şaşırtan karakterler. Genelde ana karakter ve tayfasına bir faydası dokunur ve üzerimizde olumlu izlenimler bırakırlar.
İçerik spoiler içerebilir uyarısı yapıp başlayalım bakalım:

1) Integra Fairbrook Wingates Hellsing



Anime: Hellsing/ Hellsing Ultimate
Yaş: 22- 52
Boy: Bilinmiyor
Kg: Bilinmiyor
Kan Grubu: Bilinmiyor
Burç: Bilinmiyor
Seslendirme Sanatçısı: Sakakibara Yoshiko


Sanırım ilk örnekten anlaşılmıştır nasıl bir karakter çizgisinden bahsedeceğim. Çoğunuzun bildiği bir karakter ama kısa bir özet geçelim:
Nam-ı diğer Sir Integra, kutsal bir görevi olan Hellsing ailesinin şu anki başıdır. Temel görevi vampirlerle savaşmak olan bu aileyi yönetmekle görevli havalı, sert ve kişili güçlü bir kadın. Alucard'ın saygısını kazanmış olması onu zaten oldukça havalı yapıyor.

2) Balalaika



Anime: Black Lagoon
Yaş: 35-40
Boy: 178 cm
Kg: Bilinmiyor
Kan Grubu: Bilinmiyor
Burç: Bilinmiyor
Seslendirme Sanatçısı: Koyama Mami

Asıl ismi Sofiya Pavlovna. Aslen Rus'tur. Sovyetler Birliği ordusunda tabur komutanı iken Afganistan'da savaş sonrası ekibi ile ağır yaralanarak Roanapur şehrine gelirler ve Hotel Moskova isimli çeteyi oluştururlar. Seri boyunca adamlarının kendisine olan sadakati ve çetenin gücü net bir şekilde yansıtılıyor. Yüzündeki yara ağzından hiç düşmeyen purosu ve gizemli güçlü çetesi ile hanımağaların başında geliyor açıkçası. 


3) Olivier Mira Amstrong



Anime: Full Metal Alchemist Brotherhood
Yaş: Bilinmiyor
Boy: Bilinmiyor
Kg: Bilinmiyor
Kan Grubu: Bilinmiyor
Burç: Bilinmiyor
Seslendirme Sanatçısı: Soumi Yoko


Açıkçası ben Full Metal Alchemist Brotherhood'u değil ilk seriyi izledim. Ancak ilk seride Olivier Mira Amstrong yok. Bu çok üzücü ve mangası ile bağlantılı bu seriyi tekrardan izleyeceğim inşallah. Ahan da bu kadın yüzünden izleyeceğim. :D
 Kendisini benden iyi tanıdığınızı düşünüyorum. Kendisi Amestris ülkesinin kuzey sınırındaki Briggs ordusunun generali ve Amstrong ailesinin en büyük çocuğu. Gördüğüm videolardan anladığım kadarı ile askerleri ile olan ilişkisi tam da hanım ağa çizgisinde...

4) Gina Paulklee



Anime: Gansta.
Yaş: 48
Boy: 184
Kg: Bilinmiyor
Kan Grubu: Bilinmiyor
Burç: Bilinmiyor
Seslendirme Sanatçısı: Sakakibara Yoshiko (Uwww Integra'nın seiyuusu)

Gangsta.'yı izlememişler için kısa özet: Her türlü pis işin dolaştığı, hımmm tam çevirisini yapamıyorum ama "Twilights" denilen süper insan denilebilecek özellikleri olan insanların yaşamasına izin verildiği ve böylece onların kontrol edilmesine olanak sağlayan bir şehir düşünün. Bu şehirde "twilights" ile normal insanların arasındaki düzeni sağlayan bir loncanın lideridir kendisi. Bu insanlara künye veriliyor ve künye üzerinde güç derecesi mevcut. Kendisinin künyesini biz henüz göremedik anime şirketi battığı için. Gerçi mangası da uzun zamandır gelmiyor sanırım. Çok güçlü ve korumacı bir kadın olduğunu biliyoruz. Bazı sahnelerden lezbiyen olduğunu da görüyoruz kıh kıh kıh.


5) Biscuit Krueger



Anime: HunterxHunter / HunterxHunter 2011
Yaş: 57
Boy: Bilinmiyor
Kg: Bilinmiyor
Kan Grubu: Bilinmiyor
Burç: Bilinmiyor
Seslendirme Sanatçısı: Kimura Akiko / Yokoyama / Chisa

Şimdi diyeceksiniz bu küçük kız neden bu listede :D Görünüşüne aldanmayın bu hatun az önce de belirttiğim üzere 57 yaşında ve gücünü zapt etmediği zaman işte buna dönüşüyor:



Ayrıca şu sahnede kopmuştum :D 



Aslında listede diğer saydıklarım gibi bir grubun lideri falan değil. Ancak diğer kriterlere göre bu listeye gayet güzel giriyor. Ayrıca parti kursun oy verelim :D Güçlü, aklı başında ve çok başarılı bir eğitmen. Nen eğitimindeki tecrübelerine bakacak olursak bir tabur öğrencisi zaten vardır.


6) Tsunade



Anime: Naruto / Naruto Shippuuden 
Yaş: 51
Boy: 163,1 cm
Kg: 48,9 kg
Kan Grubu: B
Burç: Aslan (2 Ağustos)
Seslendirme Sanatçısı: Katsuki Masako (Kendisini yakından tanıyın, çok tatlı bir sanatçı :) )

Tsunade, birinci hokage'nin torunu ve tıbbi bir shinobidir. En son yapılan büyük Shinobi savaşında efsanevi shinobi Hanzo tarafından Sannin olarak övülmüş üçlüden birisidir. Beşinci Hokage olarak bilinmekte. Kendisini şanssız bir insan olarak nitelendirmekte ve geçmişi gerçekten üzücü. 20'lerinde görünmesi çok hoş :D Kişiliği, yöneticiliği, anaçlığı ve geçmişi ile benim için özel bir karakterdir. Bu listede olmayı fazlası ile hak ediyor. Parti kur, oy verelim reyiz!!!!



Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Varsa sizin ekleyecekleriniz, konu altında belirtmeyi unutmayın :)





0 yorum:

Yorum Gönder